Meisjesdroom wordt waarheid.

Beautysalon Inomé biedt totaal gevoel van wellness

ROOSENDAAL – Met de opening van haar eigen schoonheidssalon ging voor beautyspecialiste Ineke van Oosten een langgekoesterde wens in vervulling. “Als meisje droomde ik er al van om schoonheidsspecialiste te worden. Zoals dat vroeger vaak ging, ben ik na mijn middelbare schoolopleiding onmiddellijk gaan werken. De laatste jaren werkte ik met mijn man samen in zijn consultancy organisatie. Uiteindelijk heeft hij me over de streep geduwd. Hij heeft me gestimuleerd mijn droom waar te maken”.

“In 2010 ben ik begonnen aan de 2-jarige opleiding voor Allround Schoonheidsspecialiste. Tijdens deze overwegend klassikale opleiding heb ik de kans gehad ervaring op te doen door bezoeken aan andere instituten, bijvoorbeeld huidverzorginginstituut Maria Galland. In juni van dit jaar ben ik geslaagd. Afgelopen juli ben ik begonnen met Salon Inomé. De naam is een samentrekking van letters uit mijn eigen naam en die van mijn overleden dochter Simone.”

Van Oosten heeft er voor gekozen gebruikt te maken van een lijn producten van het Duitse familiebedrijf Alcina. “Dit merk is bedoeld voor specialisten en het is niet te koop in de winkel. Het zijn producten waarmee het plezierig werken is en de resultaten die ik er mee bereik zijn prachtig. Er is voor ieder huidtype wel een geschikt middel te vinden en Alcina geeft garantie op de zuiverheid en werkzaamheid ervan”.

Salon Inomé biedt een breed scala aan behandelingen. Die lopen uiteen van kortdurende losse behandelingen, zoals het epileren van wenkbrauwen, tot twee uur durende luxebehandelingen waarbij de klant zelfs haar of zijn eigen muziek mee kan brengen. Tijdens haar opleiding heeft Van Oosten meerdere deelcertificaten gehaald, onder anderen die voor wellness massage. “Ik ben natuurlijk geen therapeut, maar vooral mensen met nekklachten blijken baat te hebben bij ontspannende handmassages. Sinds kort bied ik ook hotstonemassages aan, waarbij ik warme stenen gebruik. Een hotstonemassage draagt bij aan het herstel van het lichaam, helpt afvalstoffen af te voeren en brengt het lichaam meer in balans. Ik wil mensen een totaal gevoel van wellness geven. Daarbij draait het om persoonlijke aandacht, ontspanning en verfrissing”.